Alt hvad du skal vide inden du rejser til Bali

Går du og planlægger en rejse til Bali? I så fald kan det være rart at læse lidt om destinationen inden da. Bali er en utroligt spændende ø med masser af historie og kultur. Her kan du få lidt mere information i forhold til fakta og kultur om Bali.

Fakta om Bali

Bali har det man kalder et tropisk klima, hvilket betyder at der er en høj temperatur det meste af året. Generelt ligger temperaturen på omkring 30 grader om dagen. Da der er tropisk klima, betyder det også, at der er regntid en del af året. Regntiden ligger ca. fra oktober til april, og tørsæsonen ligger ca. fra april til oktober. Selvom der er regntid, er det sjældent, at det regner hele dagen. Klimaet på Bali er tit køligere i højlandet og varmere ved vandet.

På Bali fylder religionen meget, og de fleste mennesker fra Bali er hinduister. Dette ses både i deres kultur, levemåde og indstilling til livet. Man vil bl.a. oplevet utroligt mange templer rundt omkring på Bali, hvilket er et tegn på deres stærke tro. Når man rejser rundt som turist på Bali, er den hinduistiske tro tydelig at mærke. Den bidrager til den meget fredfyldte og harmoniske livsstil, der dyrkes på Bali.

Herudover er Bali også det, man kalder en landbrugs-ø. Så snart man kommer ud fra byerne, ligger der rismarker og frodige områder med skov. Det er klimaet på Bali, der gør, at man kan dyrke afgrøder året rundt. Rismarker ses utroligt mange steder på øen, og dette er et smukt syn, når man rejser rundt på øen. Dette betyder også, at mange mennesker, der bor på Bali, arbejder indenfor landbrug.

Forberedelser inden rejsen

Inden du rejser til Bali, skal du tage højde for en række ting. Du skal bl.a. være opmærksom på hvilke vaccinationer, du skal have. Dette kan du finde ud af ved at forhøre dig hos din læge. Alt efter hvor du skal rejse henne, kan det nemlig være, du skal have forskellige vaccinationer.

Derudover skal man også holde øje med sit pas og visum. Du får udleveret et 30 dages visum, når du ankommer til Balis lufthavn. Dette skal du overholde, hvis du ikke har søgt om forlænget visum. Du skal desuden også være opmærksom på, at du kun kan få udleveret dette visum, hvis udløbsdatoen på dit pas er minimum seks måneder efter din udrejsedato. Dette er altså vigtigt at tjekke op på, inden du rejser. Herudover, skal du også have en returbillet, når du rejser ind i landet.

En andet ting, man kan tjekke op på hjemmefra, er Balis valuta. Den indonesiske valuta kaldes rupiah, og man kan med fordel undersøge hjemmefra, hvad kursen er. Det giver ikke mening at veksle rupiah i Danmark, da man ofte får en dårlig kurs. Til gengæld kan du medbringe euros eller dollars, da disse ofte kan veksles til en rimelig fin kurs i Indonesien. Herudover kan man bruge sit betalingskort visse steder i landet.