De lækre, hjemmelavede tarteletter med høns i asparges

Det er en lækker, klassisk ret, som vi er meget glade for her i Danmark. Retten bruges fra alt til store begivenheder, familiefester og som en god spise i hjemmet hos familien Danmark. Det er egentlig ikke så svært at lave tarteletter, som det umiddelbart kan se ud til. Du kan lave retten på mange forskellige måder – enten lave alt fra bunden af, eller springe over et par steder, så det går lidt hurtigere med at få maden færdig.

Lav høns i asparges fra bunden af

Ønsker du at lave retten fra bunden af, skal du starte med at koge en høne i ca. 1,5-2 timer. Den har kogt længe nok, når kødet nærmest af sig selv falder af knoglerne. Hvor længe den skal have, kommer an på størrelsen på hønen. Hold derfor øje med hønen, så du giver den tiden ud, uden at koge alt væden fra, så du ikke har noget at lave sovs af.

Du kan også vælge at lave et par overspringshandlinger, så madlavningen går hurtigere

Er du lidt tidspresset, eller har du bare ikke lyst til at koge en hel høne, kan du i stedet anvende hønsekødstern eller skære kyllingebrystfileter i tern. Disse to metoder giver ikke helt den samme, kraftige sovs, men de er et udmærket valg i en travl hverdag. Retten skal nok smage fortrinligt alligevel!

Selve tarteletterne kan laves af butterdej eller købes færdige

Selve tarteletterne kan købes i næsten alle supermarkeder. De skal typisk blot varmes i et par minutter, og så er de klar til servering. Du kan selvfølgelig også her vælge at lave dem helt fra bunden af. Tarteletskallerne skal laves af butterdej, som får en dejlig luftig konsistens grundet rullelagene. Der er ikke sukker i tarteletskaller.

Lav en pæn anretning og retten fungerer perfekt som forret eller hovedret

Tarteletter med høns i asparges kan både bruges som en forret til en fest, eller som et hovedmåltid hjemme. Når retten anrettes som dessert, består retten typisk af to tarteletter, som er fyldt med høns i asparges. Ovenpå kan du lægge lidt pynt i form af brøndkarse. Det giver anretningen et friskt og rustikt look, og så beriger det retten med lidt ekstra god smag.

Hvor stammer opskriften på tarteletter egentlig fra?

Tarteletter er faktisk ikke en dansk opfindelse, selvom de har eksisteret i Danmark i mange år. Tarteletter er fransk og betyder ”lille tærte”. I Frankrig bruger de typisk tarteletskallerne til desserter. Her fylder de forskellige frugter og søde sager i dem og serverer dem efter hovedretten.

I Danmark har vi dog valgt at kombinere de sprøde tarteletskaller med salte smage såsom høns i asparges. Der er dog mange valgmuligheder, når det kommer til valget af fyld i tarteletter. I Danmark er det også meget udbredt at fylde dem med rejer i asparges eller hamburgerryg/skinke med stuvede ærter og gulerødder – altså forskellige salte retter, der alle kan anvendes som forretter eller hovedretter, alt efter hvor store portioner, man vælger at servere af dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *