Døjer du med hård hud under fødderne?

Bragt i samarbejde med Cosmos Co.

Rigtig mange mennesker kan tendere til at få hård hud, i større eller mindre grad, under fødderne. Det er nærmest kun babyer og små børn der har helt blød og glat hud under deres fødder. Hård hud kommer især med alderen og kan skyldes flere forskellige ting. En af de væsentligste årsager til hård hud under fødderne er forkert eller ingen fodpleje. Nøjagtig som med huden på resten af vores krop, så skal vores fødder plejes. Det betyder, at man skal huske at eksfoliere, fugte og i det hele taget tage sig godt af sine fødder. Det er trods alt den del af kroppen, der trækker tungest belastning i løbet af en dag. Også forkert fodtøj kan give problemer, det kan eksempelvis være hvis dine sko er for små eller hvis de ikke er åndbare.

Det kan du gøre for at bekæmpe hård hud under fødderne

Hård hud i en slem grad er både meget lidt klædeligt men kan også være direkte smertefuldt. Heldigvis er der en række tiltag du kan gøre selv derhjemme for at undgå det.

  • Giv dig selv et ugentligt fodbad. Fyld varmt vand i en balje og bland det med lidt fodbadesalt. Når huden er blødt op kan du forsigtigt file den hårde hud ned med en fodfil. Slut af med en fed og nærrende creme.
  • Flere gange i ugen kan du med fordel smøre dine fødder ind i en fodcreme inden sengetid og herefter iføre dig et par bomuldsokker. Det hjælper cremen til at trænge dybere ind.
  • Vælg fodtøj af ordentlig kvalitet. Fodtøj med en korrekt pasform, gør at trykket på foden fordeles ligeligt. Desuden er sko i for eksempel læder mere åndbare end sko i syntetisk materiale. Fødder der sveder har det ikke godt og kan danne svamp og hård hud. Kan fødderne derimod ånde, skaber det et langt bedre miljø.

Investér i dette for at komme hård hud til livs

Er du meget ramt at hård hud under fødderne, kan det være en rigtig god idé at gå fast til en fodterapeut i en periode. Her vil dine fødder blive behandlet i dybden med alle de bedste produkter på markedet. Desuden vil en fodterapeut kunne guide dig til korrekt fodpleje og til at vælge det helt rigtigt fodtøj til netop dine fødder. Desuden bør du investere i ordentlige redskaber til fodpleje. Køb dig derfor en god fodfil, der har både en grov og fin side, der findes både elektriske og manuelle på markedet. Vælg også en god badesalt og endnu vigtigere en rig fodcreme, så du sikrer dig at dine fødder har de bedste vilkår. Især i sommerhalvåret når de fleste af os går med bare tær i sandaler og andre åbne sko, vil det være rart at kunne slippe helt udenom tør hud under fødderne.  Det ser ganske enkelt pænere ud og føles naturligvis også bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *