Find den rette A-kasse til din faggruppe

Mange A-kasser har fokus på en særlig faggruppe. Det kan være håndværkere, akademikere eller mere specifikt journalister eller økonomer. Der er både fordele og ulemper ved at have en a-kasse, der henvender sig specielt til en faggruppe. Det vil typisk være fordi, at de har styr på alle de forskellige detaljer, der er særlige for din faggruppe.

Hvis du er håndværker, er sandsynligheden for, at du er selvstændig eller arbejder i en lille virksomhed, høj. I andre brancher, for eksempel for pædagoger, er der nogle helt andre vilkår. En a-kasse, der skal hjælpe begge faggrupper, skal derfor spænde meget bredt.

Hvis du gerne vil have hjælp særligt til din faggruppe, kan det være en god ide, at du er medlem af en a-kasse, der har fokus på den. Det skal du gøre, hvis du tror, at de bedre kan hjælpe dig i job. For det er jo det, det hele handler om i forhold til en a-kasse.

Du har kun brug for a-kassen, resten af tiden tænker du næsten ikke over den. Udover når du skal betale for at være medlem selvfølgelig.

A-kasse kender reglerne for dit felt

Fordelen ved at have en a-kasse, der er specifikt rettet mod dit felt. De kender alle de forskellige regler. En a-kasse, der har mange selvstændige er godt inde i reglerne for, hvordan du kan komme på dagpenge, hvis din virksomhed ikke går så godt.

Det er ikke fordi, at en mere overordnet a-kasse ikke kan hjælpe dig.  De kan selvfølgelig også sætte sig ind i reglerne for din faggruppe og din beskæftigelse og guide dig i forhold til det.

Typisk vil du have mulighed for at komme til kurser inde i a-kassen. Det kan for eksempel være i forhold til, hvordan du skriver en jobansøgning, hvordan du skal gøre, hvis du gerne vil ringe til virksomheden, hvordan du skal forstå et jobopslag og meget andet.

I en overordnet a-kasse kan du risikere at komme på nogle meget overordnede kurser. Det kan derfor gøre, at du ikke får lige så meget ud af dem, som du ellers ville have gjort.

Overordnet a-kasse har det store overblik

En overordnet a-kasse, hvor de repræsenterer en masse forskellige faggrupper, har ofte et helt andet overblik i forhold til en mere fagorienteret a-kasse. De har styr på reglerne på tværs af faggrupper og ved lige, hvad der rører sig.

En overordnet a-kasse er som regel også lidt billigere, end en fagspecifik a-kasse – Dette kunne f.eks. være en a-kasse som Min A-kasse. Det skyldes, at der er noget mere konkurrence om priserne blandt de overordnede a-kasser i forhold til de fagspecifikke. Hvis det vigtigste i forhold til din a-kasse er prisen, kan det derfor være en god ide at se på de overordnede a-kasser.

Der er ingen skam i, at man gerne vil have en billig a-kasse. Det er faktisk en rigtig god ide. Det gør det muligt for dig at bruge nogle penge på noget andet – og for de fleste af os er der som regel mange andre ting at bruge penge på.

Mere info?

Er du interesseret i at få mere information omkring a-kasser, har Morten Konradsen skrevet meget mere om dette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *