Fordele og ulemper ved flexleasing

Har du overvejet om din næste bil skal være flexleasing, så er der mange faktorer, som du skal have set nærmere på.

Flexleasing er nemlig langt fra for alle, det kommer helt an på valg af bil, kørselsmønster, økonomi og meget andet.

Det er et kompliceret regnestykke, som vi prøvet at kaste lidt lys over i denne guide. Helt overordnet kan det siges, at flexleasing er mest attraktivt til brugte luksusbiler over 3 år gamle.

Fordele ved flexleasing

Du betaler kun en mindre del af afgifter pr. måned, hvorfor du sparer mange penge på afskrivninger og finansiering. Dette er to rigtigt store poster, som er meget afgørende i den samlede biløkonomi.

Forsikringen er lavere end ved køb af en tilsvarende bil. Dette hænger sammen med, at bilen ikke er betalt med afgift, hvorfor den er betydelig billigere. Forsikringsselskabet slipper derfor også langt billigere, hvis bilen bliver skadet.

Det er en meget fleksibel ordning, hvor du kan vælge kun at betale i de måneder, hvor du skal bruge bilen. Har du drømmen om en åben sportsvogn, kan du dermed nøjes med at betale afgift i sommermånederne, hvilket gør det meget attraktivt til en sådan bil. Så kan du eventuelt flexlease en anden bil til vinteren, måske en stor SUV med 4 hjulstræk.

Ulemper ved flexleasing

Efter end leasingperiode er det normalen, at man skal købe bilen eller henvise den til en anden køber. Der er dermed en vis risiko for et stort tab, hvis bilen ikke kan sælges til det forventede.

Det kan være svært helt at beregne salgsprisen, hvis man flexleaser en specialbil, som der ikke sælges så mange af. Man kan dermed risikere ikke at kunne finde en køber til bilen.

Det er dog sjældent at det går så galt, da man også kan sælge bilen i udlandet f.eks. Tyskland, da der ikke er afgifter på bilen. Og i Tyskland er der er stort marked for næsten alle biler, så det skal nok kunne lade sig gøre at få afsat bilen igen til rimelig pris. Dog er det en ukendt faktor, som kan komme til at koste dig nogle penge.

Leasingselskabet skal tjene penge på ordningen, hvorfor der er en ekstra aktør til at tjene penge. Jo færre led, som skal tjene penge, jo billigere er prisen på ting generelt.

Få hjælp af leasingselskabet

Som i nok kan se, så er det meget kompliceret, om flexleasing er en god ide for netop dig. Tal derfor med nogle leasingselskaber om dine ønsker, så de guide dig og lave nogle præcise beregninger.

De er nemlig vant til at lave disse beregninger og er helt inde i alt angående biløkonomi og afgifter mv. Ud fra de beregninger kan du så se, om flexleasing er en god løsning til dig.

Det skader heller ikke at tale med flere udbydere, da du måske kan få et bedre tilbud hos en anden leasingudbyder. Der findes også hjemmesider, hvor man hurtigt kan indhente 3 uforpligtende tilbud, hvilket er en god start til at få et indblik i priserne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *