Gulerodskage med flødeost er perfekt til fødselsdagen

Hvis du snart har fødselsdag, og du leder efter en kage, hvor I virkelig kan smovse igennem, er det en god ide, at du kigger nærmere på en gulerodskage med flødeost. Gulerod kan måske lyde lidt sundt og kedeligt, men der er intet kedeligt over denne lækre kage. Det er helt sikkert en kage, som både børn og voksne vil elske. Derudover er kagen meget nem at lave, så du kommer ikke til at bruge flere timer i køkkenet på den. Hop ud i det. Det giver dig tid til at nå alt det andet, som du også skal have ordnet i forbindelse med fødselsdagen.

For det kræver jo altid meget at holde fødselsdag. Der skal både ryddes op, gøres rent, pyntes op og laves mad. Faktisk virker det næsten lige så meget som besvær, som det gør som en fejring. Men så er det godt, at I har en lækker kage at hygge jer med. På den måde kan du komme ned i gear og sidde og hygge dig med dine gæster.

Sådan laver du gulerodskagen

Det er som sagt ikke svært at lave gulerodskagen. Du skal selvfølgelig have nogle gulerødder til den. Denne opskrift er til 12 personer, og til det skal du bruge 375 gram revne gulerødder. Derudover skal du også bruge 275 gram hvedemel, fire æg, 300 gram brun farin, 75 gram hakkede valnødder, 2 deciliter olie, og 1,5 tsk. bagepulver, 2. tsk. kanel, 0,5 tsk. salt og 1 tsk. natron. Husk, at der er mange, der er allergiske over for nødder. Hvis der er nogle af dine gæster, der er det, kan du nemt udelade valnødderne. Gulerodskagen bliver mindst lige så lækker alligevel.

Du starter med at røre farinen og olien sammen og rører så æggene i. Derefter rører du alle tørstofferne i. Til sidst kommer du de revne gulerødder i og bum, så har du en kagedej. Det er altså meget simpelt. Det tager selvfølgelig noget tid at hakke valnødderne og at rive og skrælle gulerødderne, men det er bestemt ikke så meget, som med andre kager. Når dejen er færdig, kommer du den i en kageform og bager den på 185 grader i 45 minutter.

Lækker flødeostecreme ovenpå

Selvom gulerodskagen er lækker i sig selv, er det, der virkelig sætter prikken over i’et, den lækre flødeostecreme. Den er også meget simpel at lave, og du kan nemt lave den, mens kagen bager. Til den skal du bare bruge 200 gram neutral flødeost, 120 gram smør, 180 gram flormelis og 2 tsk. Vaniljesukker.

Fremgangsmåden er meget simpel: Du kommer det hele i en skål og rører rundt, til det er blevet til en ensartet masse. Derefter kan du sætte det i køleskabet, mens kagen bager færdig.

Hvis du får gæster om eftermiddagen, er det en god ide, at du laver kagen om morgenen. Kagen skal nemlig være kølet helt af, inden du kommer flødeostecremen på. Ellers smelter den. Når kagen er kølet af, er det dog ingen sag at fordele et dejligt tykt lag flødeostecreme og pynte med for eksempel hakkede nødder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *