Måltidskasser er steget i popularitet siden årtusindeskiftet

I 1999 så de første måltidskasser dagens lys, herefter er der set en stigning i efterspørgslen af disse i takt med, at samfundet udvikles i en mere tidsbegrænsende retning. Der findes efterhånden en lang række af leverandører af disse måltidskasser, hvilket gør det muligt at pejle sig ind på den helt rigtige. En måltidskasse skal ikke blot passe til ens måltidspræferencer, men også leve op til ens holdninger omkring økologi, bæredygtighed, dyrevelfærd og brug af sprøjtemidler. Måltidskasser skal derudover også passe til ens behov, når det kommer til tilberedningstid og gastronomiske kundskaber. Læs mere.

I dag kan man vælge mellem mere end ti forskellige udbydere af måltidskasser, hvilket gør det muligt at finde en udbyder, der enten opererer i ens nærområde eller som går op i specialkost eller endda økologi. Det vigtigste i forbindelse med måltidskasser er, at man kan lade sig inspirere af nye retter og råvarer som man bare enten ville gå forbi i et normalt supermarked, eller ligge tilbage, da man ikke ved hvordan de skal bruges og sammensættes med andre. Mange bruger måltidskasser som et pusterum fra dagligdagen og en innovativ motivation til at afprøve sine egne og familiens smagsløg.

Mindre madspild med måltidskasser

Udover de selvsagte fordele ved måltidskasser, er der også noget mere fundamentale moralske grunde til at vælge disse. Flere og flere forbrugere bliver opmærksomme på debatten omkring madspild, der typisk bunder i, at man i den tredje verden ikke har så meget til rådighed som i vores samfund. Måltidskasser er designet til at levere mad til et bestemt antal mennesker i et forudbestemt antal dage. Derfor er der ikke flere råvarer i kasserne, end man får brugt i forbindelse med madlavningen. Dette er et innovativt skridt på madspild, som man enten bevidst eller ubevidst tager når man bestiller måltidskasser. Derudover er der et psykologisk aspekt i dét at få mad leveret til døren i forhold til selv at købe ind. Når man køber ind vil man oftest lade sig friste af gode tilbud eller lækre ting på hylderne, men ofte får man ikke altid brugt det hele.

Måltidskasser giver mere tid i hverdagen

Hvis man som langt størstedelen af de danske forbrugere lever et hektisk liv, hvor alle dagligdagens gøremål skal passe sammen, kan måltidskasser være midlet for at nå målet. I en hektisk hverdag, hvor både studier, arbejde, sportsaktiviteter, børn og deres aktiviteter skal passe sammen og stadig give plads til sociale begivenheder, kan det være noget af en opgave at få handlet ind i hverdagene. Måltidskasser sammensættes oftest af udbyderne, der er dog nogle steder hvor man selv har en bestemmelse i, hvilken type retter man ønsker i forbindelse med de forskellige quisines. Dertil kommer det, at man med måltidskasser vil få en varieret kost, da disse oftest følger forskrifterne fra Sundhedsstyrelsen. Dette betyder at der vil være passende mængder af frugt, grøntsager, proteiner, fedt og kulhydrat, der passer til det gennemsnitlige behov for danske forbrugere, der lever et delvist eller fuldt aktivt liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *