Sådan opretter du et Anpartsselskab

Er du over 18 år?

Er du dansk statsborger?

Har du modet og lysten til at starte din egen virksomhed?

Kan du nikke ja til alle tre spørgsmål, så er der gode nyheder for dig! Det er nemlig både enkelt og hurtigt at stifte et anpartsselskab. Udover at være den mest populære virksomhedstype i Danmark, så er det også en af de mest trygge måder at stifte et selskab på, især hvis man våger sig ud på et risikabelt marked. Et ApS-selskab er, i modsætning til andre virksomhedsformer, nemlig ikke så økonomisk usikkert. Man har begrænset hæftelse ved et ApS-selskab, hvilket vil sige at man ikke mister mere end den indskudte startkapitel, og derfor ikke behøves at frygte at gå personligt bankerot, hvis virksomheden eventuelt skulle gå konkurs. Startkapitalen er i dag på kr. 50.000, efter de nye regler i selskabsloven trådte i kraft pr. 1 januar 2014. Det betyder alt andet lige, at man ikke mister mere end de kr. 50.000, hvis skaden skulle ske.

Ud over startkapitalen, er der også en række andre krav, som skal opfyldes for at få sit ApS-selskab registreret af Erhvervsstyrelsen og dermed blive registreret. Du skal kunne bevise at du er

  • Over 18 år
  • Et dansk statsborgerskab
  • Selskabets formål, vedtægter og adresse
  • Har en startkapitel på kr. 50.000 eller derover

Alt dette kan gennemføres digitalt, og du kan endda få din advokat til at indsende alle dine oplysninger og dermed få dig registreret hos Erhvervsstyrelsen. På den måde vil dit selskab og dit nye CVR-nummer blive realitet inden for 1-2 arbejdsdage.

Det er altså både let og ligetil at stifte et ApS-selskab. Du kan vælge at stifte et selv, men et ApS-selskab kan også ejes af flere. Det kan både være private eller andre selskaber, der er medejere af et ApS-selskab. Selskabets ejerandel afgøres af, hvor meget den enkelte har indskudt af startkapitel i selskabet. Selskabet ledes af en bestyrelse, og det er dem som står for at ansvaret af årsregnskabet. Et ApS-selskab har desuden pligt til at udføre bogholderi efter den gældende lov. Der er mange flere af sådanne juridiske regler, som er gældende før, under og efter stiftelsen af et ApS-selskab, og alle andre selskaber for den sags skyld. Derfor er det meget almindeligt at rådgive sig med en advokat allerede før selskabets stiftelse. En advokat eller et advokatfirma har enorm ekspertise inden for området, ikke mindst fordi oprettelsen af et ApS-selskab er den mest anvendte virksomhedsform i Danmark, og hvert år bliver over et par tusind nye selskaber under virksomhedsformen anpartsselskab stiftet. Derfor er vores advokater klædt på til opgaven om at rådgive dig inden for alle aspekter af stiftelsen, driften og vedligeholdelsen af et ApS-selskab. Du vil på den måde have en skarp rådgiver inden for feltet på sidelinjen, som du til enhver tid kan kontakte om de spørgsmål, der måtte rejse sig i forløbet. Intet spørgsmål er for småt, og efter mange års erfaring er vi skærpet til at svare på alle mulige og umulige spørgsmål, sørge for at du får den bedste rådgivning af de dygtigste eksperter på området, så du sikkert og trygt kan drive dit nye ApS-selskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *