Hvor fanden er Herning?

Herning ligger i Midtjylland og er hovedbyen i den vestlige del af regionen, byen er den fjerdestørste i Region Midtjylland og har ca. 50.000 indbyggere. Økonomien og erhvervslivet trives, og det er ikke her man beder om at lån penge akut, som andre kommuner ellers har brug for.

Den danske komedieserie, der blev sendt på TV 2 Zulu i efteråret 2009, stillede spørgsmålet, “Hvor fanden er Herning?” På trods af at Herning i mange år havde forsøgt at positionere sig som en af de førende provinsbyer I Danmark så satte skuespillere som Mick Øgendahl, Linda P, Geo, Jacob Haugaard og Kim Bodnia spørgsmålstegn ved dette, måske derfor byggede man Jyske Bank BOXEN i 2010.

Hvad byder Herning på?

Herning har de senere skrevet sig ind som en af de kulturelle højborge I Danmark, det er byen med et af tættest pakkede koncertkalendere året rundt. Vi ser gentagne gange at man har store sportsbegivenheder I byen.

De omkringliggende større byer som Holstebro og Silkeborg må se måbende til, når Herning præsentere nye store events år efter år. Herning er drivkraften i området, og sætter ofte storebror Århus til vægs med de mange nye tiltag. Med Jyske Bank BOXEN der åbnede i 2010, har man budt velkommen til store stjener som Justin Bieber, Rihanna, Rammstein, Lady Gaga og PRINCE

Kommer fra hele landet

Det er ikke blot nærområdet som deltager, når der spilles op til fest i form af koncerter og sport, hele landet deltager – selv københavnerne må en tur til provinsen om de vil se VM i Ishockey eller høre Justin Bieber.

Løfter hele Herning

Når man oplever en opblomstring som Herning har gjort, så smitter det af på hele byen og løfter alt fra det lokale erhvervsliv til turismen. Man har med de mange events set byen udvikle sig enormt i udbuddet af gallerier, outdoor tilbud og restauranter i høj kvalitet.

Ikke alene er man blevet en kulturel magtfaktor i Danmark, man har også vundet det danske mesterskab i fodbold. Her danner MCH Arena Herning hjemmebane for det lokale superligahold, FC Midtjylland. Igen forsøger man at sætte dagsordenen i Jylland, hvor man ikke har været vante til at kunne fravriste hovedstaden mesterskabet igennem mange år.

Vil Heden og Uldjyderne blive den mest markante by i provinsen står hen i det uvisse, og det må tiden vise. Hertil har byen nok en for kort mindre markant historie end byer som Århus, Odense og Ålborg, dog kan man ikke fravriste Herning der position som byen lige efter dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *