Overvej lodret jordvarmeanlæg til dit hjem

Det er meget udbredt at gøre brug af jorden når man skal have varme ind i sit hjem. Det er nemlig et godt sted, hvor processer kan ske, og hvor energi kan blive til varme. Det kommer blandt andet til udtryk i de jordvarmeanlæg, som man kan se i mange danske hjem. Et jordvarmeanlæg er en god måde at få effektiv varme på, som ikke koster så meget, som mange andre typer af varmekilder. Varmen bliver skabt ved fra luften udenfor. Denne luft bliver til kondens, hvilket sker ved hjælp af en proces nede i jorden. Her er det noget kølervæske, som ender med at blive til kondens. Dette kølervæske skaber kondensvand og dette kondensvand bliver til varme. Det gør det ved hjælp af nogle slanger, som er med til at varmen øges. Og idet varmen øges kan huset gøre brug af denne varme i form af varme til huset og varmt vand.

Alternativt jordvarmeanlæg til den lille have

Der er mange, som tror, at det udelukkende er muligt at få et jordvarmeanlæg hvis man har en stor have. Det behøver dog ikke at være sådan for også hvis du har en lille have kan du sagtens gøre brug af sådan et anlæg. Det er dog nødvendigt, at selve anlægget bliver lavet og sat i på en lidt anden måde. Det er ikke noget, som er hverken mere besværligt eller mere kostbart. Det er blot noget du skal gøre opmærksom på inden. Så hvis du får fat i nogen, som du beder om at installere et jordvarmeanlæg i din have så er det vigtigt, at du siger til dem, at du har en lille have.

For idet du siger det vil de anbefale dig at få et lodret jordvarmeanlæg i stedet for det klassiske vertikale. Det, som man gør når man sætter sådan et anlæg i jorden er, at slangerne placeres lodret. Normalt placeres disse slanger vandret, men det kan ikke gøres, hvis du ikke har så mange kvadratmeter at gøre godt med. Normalt borer man jordvarme cirka 160 meter ned. Det er mange meter, og man kommer til at være meget afhængig af den varme, som den dybe jord kan bidrage med.

Få jordvarmeanlæg hvis du ved noget om undergrunden

Har du en lille have og ønsker at få indsat et jordvarmeanlæg så er det vigtigt, at du ved meget om undergrunden. Er du ikke selv så praktisk anlagt er det også fint, hvis du blot sørger for, at dem som sætter dit anlæg op ved noget om undergrunden. For nogle er det en ulempe, men hvis man alligevel ved meget om undergrunden er det intet problem.

Det er nemlig vigtigt at vide, hvorvidt ens jordvarmeanlæg kan optage nok varme fra jorden. Og den eneste måde man kan forudsige dette er ved at vide meget om undergrunden og de temperaturer, som er at finde her. Undergrunden kan variere meget fra sted til sted. Kender man andre i området, som har fået lavet et jordvarmeanlæg kan man eventuelt forhøre sig hos dem og dermed finde ud af om det er en god ide med sådan et anlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *