Trænger du til en kop økologisk kaffe?

Rigtig mange af os starter dagen med en kop kaffe, rigtig gerne en god en af slagsen og måske endda økologisk. Kaffe giver os energi, smager godt og skaber hygge og samvær. Der findes enormt mange forskellige arter og typer af kaffe, stærke som milde, dyre som billige. Vores smag i kaffe, kan variere rigtig meget fra person til person. Selvom man typisk ikke dyrker kaffe her i landet, så findes der alligevel et stort og varieret udvalg af kvalitetskaffe. Kaffe kan købes både hos supermarkeder, små købmænd, på nettet og i special forretninger indenfor kaffe/te området. Derudover findes der også efterhånden et bredt udvalg af forskellige kaffe to-go steder, så man altid lige kan få en god kop kaffe med på farten.

Hvordan man laver sin kaffe derhjemme, varierer meget fra hjem til hjem. Måske koger man blot vand og laver en kop instant kaffe, måske har man en avanceret kaffemaskine, der kan varme mælk og male bønner eller måske foretrækker man en simpel men smagfuld stempelkande.

Køb økologisk kaffe hos NORU.

Danskerne drikker store mængder kaffe dagligt

Danmark og danskerne er en sand kaffe-drikker nation. Langt de fleste voksne danskere drikker op mod 5 kopper kaffe dagligt, nogle endda endnu flere. Det hænger formentlig samme med, at man i flere hundrede år har forbundet kaffe med hygge. Os danskere mødes nemlig over en god kop kaffe, enten som en slags eftermiddagshygge, en kaffe i hånden på en gåtur eller som afslutning på en god middag. Og faktisk så er der masser af gode egenskaber i den sorte drik.  Hvis man holder sig til 3 kopper økologisk kaffe om dagen, gerne sort eller med fedtfattig mælk, så kan kaffen nemlig booste din sundhed. Flere undersøgelser peger på, at kaffe b.la. kan være med til at beskytte mod kræft, astma og type 2 diabetes. Desuden menes det også, at koffeinen i kaffen kan hjælpe med til at holde den slanke linje og mindske sukkertrangen.

Grundet kaffens høje indhold af anti-oxidanter, vurderer man at økologisk kaffe især er med til at beskytte mod kræftformer som livmodershalskræft, kræft i kæben , brystkræft samt lever og tarmkræft.

Man kan derfor roligt drikke økologisk kaffe med god samvittighed, så længe man ikke overdriver sit indtag.

Fordelen ved økologi

De senere år i Danmark har økologi for alvor slået igennem i forbrugernes bevidsthed. Flere og flere familier vælger derfor hovedsageligt økologisk madvarer, det gælder også når det kommer til kaffe. Når man vælger økologisk kaffe, så sikrer man sig, at kaffen er kommer fra kaffebønner der ikke er sprøjtet med diverse kemikalier og tilsætningsstoffer. Ofte har kaffen også en friskere og stærkere smag. Desuden er det meste økologiske kaffe også fair trade, på den måde  ved man, at den er produceret under ordentlige og rimelige forhold.

Drik derfor roligt økologisk kaffe, på den måde har du både fokus på din egen sundhed og miljøet.

I samarbejde med: http://erhverv365.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *